logo

Wij zijn gesloten van 22 juli t/m 9 augustus.

geschiedenis-oude-factuur

Geschiedenis van Garage JAK

Garage Jak is een autobedrijf van het allereerste uur. Toen Jaap Jak zijn bedrijf in 1901 startte, klopten de notabelen (wie anders konden zich in die jaren een automobiel veroorloven?) al snel bij Jaap aan. Voor onderhoud maar vooral reparatie. Met de automobielen uit die tijd stond je namelijk meer in de garage dan je reed op de weg.

De ontwikkeling is razendsnel gegaan; mede door de komst in het bedrijf van de twee zonen van Jaap, Simon en Jaap jr. Het bedrijf werd dealer van Ford, de eerste lopende band auto. De T-Fords en A-Fords werden populair over de hele wereld.

Toen na de 2e wereld-oorlog de motorisering weer helemaal op gang moest komen, heeft het bedrijf zich vooral toegelegd op vrachtwagens. Hier had opbouwend Nederland grote behoefte aan. Amerikaanse en Engelse leger-trucks werden door Garage Jak omgebouwd tot allerlei typen vrachtwagens, waarbij tevens vaak een diesel-motor werd ingebouwd. Allemaal gauw gezegd, maar ga er maar aan staan in die jaren. Dit heeft wel geleid tot een ruime diesel-ervaring, waardoor garage Jak in de jaren zestig héél wat Mercedes-Benz cliënten kreeg (in die tijd was Mercedes-Benz de populairste diesel personenwagen).

Ook startte Garage Jak in 1965 het Toyota dealerschap. Toen nog een onbekend merk, maar achteraf is dit een gouden greep geweest. Inmiddels is Garage Jak een universeel bedrijf, waar het merk Toyota op handen wordt gedragen. Maar waar je gezien specialisme en ervaring met elk merk auto van harte welkom bent.

Wij verbeelden ons niets, maar een autobedrijf van bijna 110 jaar oud is redelijk uniek in deze regio!

Maandag t/m vrijdag
08:00u tot 17:00u


2024 | www.garagejak.nl | kvk 54762251
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | beheer